Eines per comunicar-nos al web

dilluns, de maig 01, 2006

Benvinguts companys i companyes, amics i amigues!

En aquestes sessions intentarem familiaritzar-nos amb algunes eines que considerem interessants i que són al nostre abast per a què investiguem amb elles i les fem servir en la nostra feina.
El que teniu davant de vosaltres és un bloc: la paraula bloc prové de weblog, que seria, més o menys, un diari personal publicat via web. És, per tant, una pàgina web on una persona pot publicar, amb periodicitat, textos, música, imatges, pel·lícules, sobre el tema o qüestió que vulga o li preocupe.
Com aprendrem, cada vegada que l’usuari publica una entrada nova –dit post en anglés– aquesta ocupa el lloc més alt i, per tant, més visible, i desplaça cap avall l’entrada anterior. D’aquesta manera, les entrades queden organitzades amb un ordre cronològic invers. En fer scroll cap a baix anirem trobant les entrades més antigues.
A la dreta o l’esquerra, depenent del disseny que trieu per al vostre bloc o el que haurà triat l’autor/a, hi sol aparéixer una barra lateral amb enllaços i altra informació interessant relativa a l’autor o autores.
Normalment, trobareu el seu perfil, ocupació, aficions, i moltes més coses. També trobarem enllaços que donen accés a les entrades més antigues, arxivades de manera cronològica o agrupades temàticament, si és que el software del bloc ho permet –si no ho permet, es pot fer de tota manera fent una petita marrada, com ja veurem–.

Per a començar, revisem ara el bloc amb què començarem a introduir-nos en tot açò de la blogosfera . Si punxeu a l'enllaç següent entrarem a La paraula és nostra.

4 comentaris:

Begonya Mezquita ha dit...

Ça y est! Ara ja podem començar.

Pilar ha dit...

Genial, ja tenim tots el nostre blog. Estic desitjant visitar-los tots.
El meu és http://deviatgeperlavida.blogspot.com

Maria José ha dit...

De momento mi dirección es www.shutupmj.blogspot.com
pero no creo que dure mucho con ese nombre. De todos modos, aún no sé para que usaré esto.

Anònim ha dit...

Hemos entrado a otra forma de conectar con las palabras, nos sentimos parvulitos.

Tic educativa

Eines per a blocs

Webquest / Caceres del tresor

Disseny web

els meus tags a del.iciou.us