Eines per comunicar-nos al web

dijous, de desembre 06, 2007

Creació d'una pàgina d'inici sindicada

Avui veurem com crear una pàgina d'inici personalitzada i sindicada, i li donarem contingut amb els widgets que més ens interessen.
Nosaltres ho farem amb iGoogle, però és possible fer-ho igualment amb altres eines, com ara Netvibes.


  1. Primer hem d'accedir a Google amb el nostre compte per a tindre la pàgina d'inici disponible en qualsevol ordinador i en qualsevol moment.



    Veiem que a la part superior de la dreta hi ha uns petits enllaços, a l'estil google, on diu: iGoogle, El meu compte, Surt, o una cosa pareguda. Hem de punxar sobre iGoogle.




  2. Tenim davant la pàgina des d'on podem començar a afegir continguts al nostre iGoogle. Punxem on diu No teniu una pàgina iGoogle? Comencem ara




  3. Se'ns ofereixen una sèrie de continguts populars com a punt de partença. En podem triar alguns, els que ens agraden més i, quan els haurem marcat, desem els canvis. Després sempre és possible eliminar els continguts que no vulguem tindre i substituir-los per uns altres.




  4. Ja tenim una pàgina bàsica amb els continguts estàndards que hem elegit. Podem reorganitzar els elements i la disposició senzillament en arrossegar-los al lloc que preferim. Com que ja la tenim prou plena, afegirem una nova pestanya per tindre la informació organitzada. Punxem on diu Afegeix una pestanya. Ens eixirà un quadre de diàleg on se'ns demana un nom que la identifique. En l'exemple, he creat una que anomenaré "Curs de Web 2.0", ja veureu per què.





  5. Ara busquem nous gadgets des del directori de Google. A la nostra esquerra tenim un índex de les categories en què google els classifica: Notícies, Eines, Comunicació, Jocs i diversió, Finances, Esports, Estils de vida, Tecnologia.




  6. Si el contingut que ens abelleix, no està disponible com a gadget, sempre podem afegir-lo insertant-hi un flux d'actualització.
    Un feed o flux d'actualització ens permet tindre sempre a l'abast les darreres actualitzacions aparegudes en els nostres llocs webs favorits. Punxem on diu Afegeix un feed RSS.




    i introduim l'adreça url del lloc que ens interessa. En desar, ens apareix un gadget nou a la pestanya que acabàvem de crear amb la informació més recent publicada en el nostre lloc preferit.



    D'aquesta manera tenim a mà, i des d'una única pàgina inicial, les actualitzacions dels llocs sense haver de visitar-los un per un. Ací teniu una captura del meu iGoogle amb els fluxos dels blocs del Curset de l'IES E.Merello.




Proveu a entrar més adreces amb els blocs de les vostres companyes i amigues.
Investigueu les opcions de personalització que hi ha: podeu elegir el tema, que va canviant segons l'hora del dia, la llengua preferida, i molt més.

Bon profit.

Tic educativa

Eines per a blocs

Webquest / Caceres del tresor

Disseny web

els meus tags a del.iciou.us